|littleQAISARA|

Thursday, July 30, 2009

Wahai Cinta~

Cinta Ini Membunuhku

kau membuat ku berantakan
kau membuat ku tak karuan
kau membuat ku tak berdaya
kau menolakku acuhkan diriku

bagaimana caranya untuk
meruntuhkan kerasnya hatimu
ku sadari ku tak sempurna
ku tak seperti yang kau inginkan

reff:
kau hancurkan aku dengan sikapmu
tak sadarkah kau telah menyakitiku
lelah hati ini meyakinkanmu
cinta ini membunuhku

bagaimana caranya untuk
meruntuhkan kerasnya hatimu
ku sadari ku tak sempurna
ku tak seperti yang kau inginkan

Monday, July 27, 2009

Sara dah Pandai Apa?

video


Qaisara ni dah bole meniarap since umor 2 bln lbh lagi. Cume kadang sara malas nk practice lebih2.. Bile meniarap sikit je mula la take attention org tuk amek dia. sbb dia lebih suka orang agah2 dia..

Ohh anakku..


* ape pesen la rambut si sara ni. haihh!


Stock EBMku Rosak!

Last week aku plan nk cuci frige sbb dh tebal noo ais kat dinding2 tu. So aku pindahkan sume EBM aku ke ice box. then ice box tu aku penuhkan dgn ais cube yang ditaburi garam. Berkesan! EBMku bertahan hingga selesai proses pembersihan.

Esoknya aku pergi kerja cam biasa. Hati dh mcm xsedap semacam. Nape ek?!

Baru aku teringat...


Ahhh..


Alaaaa.............


Aku lupe ltk blk EBM dalam frezer!!! Adehhhh!!

Ptg tu aku bergegas tgk dalam ice box.




Ni lah yang terjadi. susu habis cair. stock EBMku jatuh 0!!

5oz X 8 botol = 40oz!!!

Ruginyer.. hmm xde rezeki sara. Penat lelah aku pump sume habis sekelip mata. Pengajaran tuk aku. JANGAN LUPA MASUK EBM BALIK DALAM FREZER LPS CUCI FRIDGE! takpe la.. aku try buat stock blk sikit2. Oleh sbb sara kurang minum EBM dlm botol skrg, so bole la hasil perahan aku buat stock beku.


ni stock beku yang ade buat ms ni.

Tgh berkira2 memujuk en somi beli peti ais 2 pintu huehuehue...
Agak terhad stock yang aku ble buat sbb peti ais 1 pintu ni. Lgpon stock beku bole simpan 2 mggu je. Aku takut kes susu merudum jadi kat aku satu hari nati. who knows... so kene la ada back-up. tp kalu bole jauhkan la. Amin!



Friday, July 24, 2009

She My BFF!


Malam tadi aku received sms dr seorang kawan lama..

" Alhamdulillah, dah dapat transfer.
InsyaAllah 1 Ogos dah pegi Labuan.
Doakan aku selamat kat sna.."

Akhirnya.......... ur wish come true.


Aku tumpang gembira terima berita dia akan pindah ke Labuan. Which mean berjumpe dan bersatu dgn org tersayang setelah setahun PJJ (Perkahwinan Jarak Jauh). Dia sgt sabar dan tak penah tunjuk yang dia menderita hidup tanpa suami disisi. Sorang duk Pulau Tioman. Sorang duk Labuan. peuhhhh.. *kesat peluh*

Wahh lepas ni bole la trus bagi Sara "kawan". Wink!:P



Azwahida bt Abdul Samat!





Dia la sahabat terbaik, teman mengadu, kawan suka dan duka. Dia la satunya yang mendengar, melihat, merasa dan merintih bersamaku.. Ahh dia terlalu baik. Kadang aku rs tak layak jadi sahabatnya.

kami berkawan sejak mula pkai uniform kotak-kotak kecik kaler merah mcm alas meja. Sekolah tadika kemas.

naik sekolah rendah kami berada di sekolah yang sama. kelas yang sama. cikgu yang sama. kantin yang sama. toilet yang sama. Oiii memang la dh korang 1 sekolah. kecuali ms darjah 3, aku turun kelas B!!

tp......................



kelas B, tp sekali tu la aku merasa dpt NOMBOR 1!! gileeeerr sukaa!!!

Naik sek menengah mmg xpenah berenggang. dah la sekelas. duduk plak dekat2. blaja sekali, makan sekali, ngumpat sekali, gosip sekali hehe.. Aku tak kan penah lupe kisah ms form 3. Aku hampir putus kawan dgn dia. Silap aku. kisahnya tak payah la aku citer tp hikmah disebaliknya, kami jadi lagi baik dan lagi best dr sblmnyer.

Sekarang masing2 da kawen. duduk di negeri org. tp still xlost contact. Byk masalah aku share dgn dia. Selalu aku yg banyak masalah. dia jadi pendengar je tp tu pn da cukup bg aku. Kalu dia baca blog aku skrg just nk wish dia Good Luck dan Thanks sbb sudi jadi kawan aku. Aku tahu dia sgt hepy dapat transfer sana (Labuan) sbb dapat bersama dgn somi tercinta. biarpon tmpt terpencil, jauh dr keluarga, jauh dr kwn² tu sume x jadi halangan.

Aku sayangkan kawan² aku sbb kawan susah senang mmg susah nak dicari. Hope kawan² yang lain sudi lagi berkawan dgn aku.

Ida.. aku sayang ko! terima kasih kerana menjadi kawan aku.

Monday, July 13, 2009

Alahai pump Aventku


Sunday morning yang kelam kabut. macam ni la pon hari²...
malam td badan sara agak panas, macam nak demam mungkin sbb BCG dia membengkak dan menanah. kesian aku tgk. Aku dan papa sara bagi ubat demam sblm melarat. start la dia menangis beria². sayu hati bile tgk anak menangis dan kita tak boleh nak buat ape.. ku pujuk² dan bagi dia susu sampai la dia tertido.. dan aku pon tertido sama hehe..

Awal pagi td macam biasa, aku akan packing pump dan botol susu sblum aku mandi.

Aku pasang pump pastu aku perasan sumthing missing.
Eh.. ehh.. mana plak peginyer ni?!

Aku cari dalam bekas botol!

Aku cari kat sinki!

Aku cari kat dalam cooler bag!

Aku cari dalam peti ais!

Aku cari dalam tong sampah!!

mana?!

mana?!


manaaaaaaaaaa?!

MANA STAR VALVE AKU?!!!


haihhh...............

hmm so aku pergi kerja pagi td bwk cooler bag tanpa 'Aventku' hurmmm..
nmpknya kene affort lebih sket la perah pakai tangan.. aaaoooowwww.. saket!

tp alhamdulillah dapat gak 7oz tuk first sesi pagi.
hari ni.. esok.. lusa...tulat......


Arghhhhhh!!!!!


kne perah pkai tangan la selagi xjumpe or tak beli star valve baru or pump baru.. haa PUMP baru?!
ohh Spectra 3 *air liur meleleh*


harga yang begitu menawan RM388+double pumping RM70.


Bile la nak merasa pakai S3 ni ek?!



Tuesday, July 7, 2009

Missing My Gurl



Emosi hari ni amat tidak stabil. bawak kereta pn goyang² sbb sakit kepala tetiba. Ntah... Mood nk makan pon hilang. Nasib susu sara still dpt 12oz alhamdulillah. Stress & depress akan sebabkan kekurangan susu. So aku kne kawal emosi dan mental aku for my darling Qaisara..

Di office, hilang nafsu aku nak buat kje.. lalu ku edit gamba anakku..



Nur Irdina Qaisara adalah penawarku..


* Sara suka betul amek gamba tunjuk lidah dia. "bila tnya lidah mana lidah?" terus dia keluarkan lidah dia.. yeahh so cleaver! hehe..